Kinderen beter helpen omgaan met emoties

Diepe en heftige emoties, als volwassene schrikken we daar vaak zelf ook nog van. Soms proberen we ze uit de weg te gaan (te negeren) uit angst voor de gevolgen, of te onderdrukken(uit angst voor de pijn).

Toch weten we dat dit niet altijd een goede oplossing is. Anderzijds leiden emotionele uitbarstingen vaak tot schade en niet zelden tot schaamte.

Door kinderen van jongs af aan goed te leren omgaan met hun (heftige) emoties, kunnen we hen weerbaarder maken. Het goed omgaan met emoties is de beste garantie op een gelukkig, succesvol leven met gezonde relaties. Maar het is lang niet altijd gemakkelijk om de juiste aard van de gevoelens te achterhalen en de signalen juist te interpreteren. Vaak gaan er bijvoorbeeld onder het masker van boosheid een heleboel andere emoties schuil.


Het goed omgaan met emoties is de beste garantie op een gelukkig, succesvol leven met gezonde relaties. 

Hoe kun je een kind hierbij best helpen? Hoe kun je reageren op 'goed bedoelde' bemoeienis van je omgeving? Waarom pakt het soms helemaal anders uit dan zou zou willen? Via talloze tips voor thuis en op school krijg je een stevige handleiding mee voor dagelijks gebruik.

Datum
Dinsdag 12 oktober 2021 - van 19u30 tot 22u

Locatie
Sensitive Care SCarabee - Martijn van Torhoutstraat 120 in Oudenaarde

Prijs
20 euro

Inschrijven 
via Sensitive Care SCarabee
sensitive.care.scarabee@gmail.com
Ria Theunissen - 0497 46 11 85

© Sensitief vzw 2021 - All Rights Reserved

Page was created with Mobirise