Cover survivalgids hoogsensitief

Survivalgids: wat als je hoogsensitief bent?

Doe-boek voor kinderen die hoogsensitief zijn.

Dit boek legt op een speels manier uit:
- wat hoogsensitief zijn betekent en hoe je het kunt herkennen
- welke tips en hulpmiddelen je kunnen helpen thuis en op school
- hoe jij, dankzij dit boek, nog sterker in je eigen kracht kunt staan

Je leert heel veel nieuws bij en het is ook gewoon leuk om te doen!

Auteur: An Michiels - Uitgever: Abimo - Pelckmans
Eerste uitgave: juli 2020 

Het boek is geschreven voor kinderen tussen 8 en 14 jaar. Jongere kinderen kunnen het samen met hun ouders lezen, want de tips zijn ook zeker voor hen een hulp. Ook volwassenen en begeleiders kunnen er woorden vinden om met een kind over gevoelens te praten en ze te begrijpen.

Koop het boek rechtstreeks bij de uitgeverij.

Mobirise

De Hoogsensitiviteit Survivalgids

Ben je snel ontroerd? Heb je bergen fantasie? Is eerlijkheid voor jou van het allergrootste belang? Merk je vaak heel veel details op? Ben je gevoelig voor de stemming van anderen? Ben je geregeld overprikkeld? Hou je van stilte en rust? Voel je je soms anders dan anderen? Doen harde geluiden soms letterlijk pijn? Ben je gevoelig voor geuren? Misschien ben je wel hoogsensitief en wil je weten hoe je daarmee moet omgaan?

Dan is dit boekje zeker iets voor jou.
Dit boek werd speciaal voor jou geschreven. Deel het zeker met je ouders of met andere volwassenen. Jij zult jezelf beter begrijpen en zij zullen jou beter begrijpen. Weet vooral dat je niet alleen bent: ten eerste zijn er heel wat kinderen die gevoelig zijn en ten tweede staan er heel wat mensen klaar om jou te helpen.

Auteur: An Michiels - Uitgever: Abimo 
Eerste uitgave: januari 2010

Andere therapeutische kinderboeken

Verhalen voor gevoelige oortjes

Verhalen voor gevoelige oortjes

Dit boek belicht thema’s zoals faalangst, hooggevoeligheid, pesten, loslaten en verlies op een laagdrempelige, luchtige manier. De opdrachten en liedjes bieden een speelse houvast voor warme verbindingsmomenten waarin je ontdekt wat er écht in je kind omgaat. 

Wat kan je doen als je gedachten vastlopen

Wat kun je doen als je gedachten vastlopen

Dit interactieve help-oefenboek verandert kinderen in superdetectives die de trucs van OCS kunnen herkennen waardoor ze er beter op kunnen reageren. Met sprekende voorbeelden, opdrachten, en stap voor stap-instructies.

Wat kan je doen als je te veel piekert

Wat kun je doen als je te veel piekert

Aan de hand van een duidelijk stappenplan, teken- en schrijfopdrachten ontwikkelen de kinderen vaardigheden om hun angst en bezorgdheid te verminderen.

Help ik voel zo veel


                             
Help ik voel zo veel

Door middel van spelletjes, opdrachten, vragen, tips en verhaaltjes kunnen kinderen ervaren en ontdekken hoe het te veel voelen en overprikkeld raken bij hen ontstaat en hoe zij er anders mee om kunnen gaan.

© Sensitief vzw 2024 - RPR 0460.710.804 - All Rights Reserved 

AI Website Generator